Osb 4.Cadde 6.Sokak No: 4 Merkez / Afyonkarahisar

Çalışma Saatleri

Hafta içi: 10:00 - 17:00
Hafta sonu: 10:00 - 17:00

Lokasyon

Osb 4.Cadde 6.Sokak No: 4
Merkez / Afyonkarahisar

Bilgi Al

0(272)212 2121

Sucuk Müzesi Hakkında

Müzenin Hikayesi

Et, etin kesimi ve etin saklanmasına dair teknikler, Türk mutfak kültüründe asırlardır önemli bir yer tutmuştur. İlk kez, 1300’lü yıllarda Kırım Türkçesi ile yazılan “Codex Comanicus” adlı kitapta yer alan “sucuk” sözcüğü pastırma ve kavurma ile birlikte Orta Asya’dan Anadolu’ya getirdiğimiz binlerce yıllık geleneğimiz, kahvaltı sofralarımızdan geleneksel yemeklerimize kadar farklı lezzetlerle damak tadımızda yer edinen lezzet…


Devamı

Sucuk Müzesi'ne
Kısa bir bakış

Profesyonel olarak yürütülen çalışmalar dogrultusunda Sucuk Müzesi, ihtisas konusunu yetiştiricilik, kasaplık ve mutfak kültürünü de kapsayan geniş bir perspektif ile ele almaktadır.

  • Kasaplık mesleğinin gelişimi
  • Belediyecilik ve mezbahaneler
  • Sucuk üretim süreçleri
  • Arşiv belgeleri
  • Kasap bıçakları ve el aletleri
  • Üretim ve sunumda kullanılan makinalar

200 Yıllık Kasap Bıçaklarını
ve Hamur Kazanını Gördünüz mü?

Hakkımızda

Et, etin kesimi ve etin saklanmasına dair teknikler, Türk mutfak kültüründe asırlardır önemli bir yer tutmuştur. İlk kez, 1300’lü yıllarda Kırım Türkçesi ile yazılan “Codex Comanicus” adlı kitapta yer alan “sucuk” sözcüğü pastırma ve kavurma ile birlikte Orta Asya’dan Anadolu’ya getirdiğimiz binlerce yıllık geleneğimiz, kahvaltı sofralarımızdan geleneksel yemeklerimize kadar farklı lezzetlerle damak tadımızda yer edinen lezzet…


İletişim

(c) 2023 Sucuk Müzesi - Tüm Hakları Saklıdır.