Hafta içi: 10:00 - 17:00
Hafta sonu: 10:00 - 17:00
Osb 4.Cadde 6.Sokak No: 4
Merkez / Afyonkarahisar
0(272)212 2121
Sucuk Müzesi Hakkında
Et, etin kesimi ve etin saklanmasına dair teknikler, Türk mutfak kültüründe asırlardır önemli bir yer tutmuştur. İlk kez, 1300’lü yıllarda Kırım Türkçesi ile yazılan “Codex Comanicus” adlı kitapta yer alan “sucuk” sözcüğü pastırma ve kavurma ile birlikte Orta Asya’dan Anadolu’ya getirdiğimiz binlerce yıllık geleneğimiz, kahvaltı sofralarımızdan geleneksel yemeklerimize kadar farklı lezzetlerle damak tadımızda yer edinen lezzet…
Profesyonel olarak yürütülen çalışmalar dogrultusunda Sucuk Müzesi, ihtisas konusunu yetiştiricilik, kasaplık ve mutfak kültürünü de kapsayan geniş bir perspektif ile ele almaktadır.
Galeri
Et, etin kesimi ve etin saklanmasına dair teknikler, Türk mutfak kültüründe asırlardır önemli bir yer tutmuştur. İlk kez, 1300’lü yıllarda Kırım Türkçesi ile yazılan “Codex Comanicus” adlı kitapta yer alan “sucuk” sözcüğü pastırma ve kavurma ile birlikte Orta Asya’dan Anadolu’ya getirdiğimiz binlerce yıllık geleneğimiz, kahvaltı sofralarımızdan geleneksel yemeklerimize kadar farklı lezzetlerle damak tadımızda yer edinen lezzet…